^Terug naar boven
Contact Information
Telephone: 0032 (0)89 56 04 97
e-mail:infotamaaseik@g-o.be

Technisch Atheneum Maaseik

 • 1 TA Maaseik

  TECHNISCH SECUNDAIR ONDERWIJS (TSO) Het TSO-onderwijs is volwaardig onderwijs en wil: alhoewel theoretisch het TSO-onderwijs een dubbel karakter heeft (doorstroming naar het hoger onderwijs of naar
  Read Me...
 • 2 TA Maaseik

  BEROEPS SECUNDAIR ONDERWIJS ( BSO ) Deze studierichtingen zijn bestemd voor leerlingen die – met het oog op een job – een praktische opleiding willen volgen. Je bouwt praktische kennis van je studiegebied op door het uitvoeren van taakgerichte opdrachten binnen een realistische context.
  Read Me...
 • 3 TA Maaseik

  7de ALGEMEEN JAAR Wie het 7de jaar met succes afsluit, behaalt bovendien het diploma Secundair Onderwijs, een duidelijke meerwaarde voor deze BSO-opleiding.
  Read Me...
 • 4 TA Maaseik

  LEERLINGBEGELEIDING Op het Technisch Atheneum maakt de leerlingbegeleiding een essentieel deel uit van de totale schoolorganisatie. Een enthousiast team ondersteunt de vakleerkrachten wanneer er studie- en/of
  Read Me...
 • 5 TA Maaseik

  WAT IS EEN CLB? Een centrum voor leerlingenbegeleiding of CLB is een dienst waarop leerlingen, ouders en schoolteams beroep kunnen doen voor informatie, hulp en begeleiding.
  Read Me...

BEROEPS SECUNDAIR ONDERWIJS ( BSO )

Deze studierichtingen zijn bestemd voor leerlingen die – met het oog op een job – een praktische opleiding willen volgen. Je bouwt praktische kennis van je studiegebied op door het uitvoeren van taakgerichte opdrachten binnen een realistische context.

Na het 7de specialisatiejaar of algemeen jaar (derde jaar van de derde graad) krijgen deze leerlingen ook het diploma van het Secundair Onderwijs. Steeds meer leerlingen studeren nadien verder in het hoger onderwijs.


Nochtans blijft het voor ons een prioriteit om deze jongeren goed voor te bereiden op onmiddellijke tewerkstelling. Je leert stappenplannen begrijpen en toepassen. Via stages en werkplek-leren kom je in nauw contact met de toekomstige arbeidswereld.

Studierichtingen:
- Kantoor
- Verzorging
- Hout
- Basismechanica (3de+4de jaar)
- Centrale verwarming/sanitaire installaties (5de+6de jaar)
- 7de specialisatie jaar: Thuis- en bejaardenzorg/Zorgkundige
- 7de algemeen jaar: OPTIE: Kantoor/Hout/Centrale Verwarming/Kinderzorg

COPYRIGHT TA Maaseik